378

Ценностната ни система и възприятия са определящи за кариерното ни развитие

Автор: Бисер Кунчев

Снимка: „ЗК България Иншурънс“ АД

WorkTalent представя“ е рубрика на платформата ни за работа и стаж, в която ще ви представяме бизнес лидерите, които ще дават своите кариерни съвети, на базата техния кариерен път опит през годините.

По време на кариерното си развитие ще работите с различни хора, опитвайте се да надграждате себе си като вземате добрите примери от тях.“, споделя Борис Боев, поредният ми гост в рубриката.

 

Кой е той?

Казвам се Борис Боев и съм на 41г. Цялата ми професионална кариера до момента е в сферата на застраховането, като от 2022г. съм изпълнителен директор на „Застрахователна Компания България Иншурънс“ АД.

Как започна Вашата кариера? Кои моменти от Вашите първи стъпки са определящи и запомнящи се?

Още от 14 годишен се сблъсках с икономиката и финансите, като ученик в Национална финансово-стопанска гимназия. Вярвам, че това предопредели моето професионално развитие, като от този момент аз знаех, че искам да работя в сферата на финансите. По време на последната година от моето обучение в Университета за национално и световно стопанство, реших да започна работа в застрахователната индустрия, като част от екипа на водещ застрахователен брокер в България.

Кои са трите Ви най-ценни професионални качества?

Честна и открита комуникация с колеги и партньори, възможността за решаване на проблеми и  адаптивност.

Кога ходите с удоволствие на работа?

Винаги. Стремя се да гледам позитивно на нещата и да не губя мотивация. През годините съм открил възможността сам да се мотивирам, като набелязвам нови цели пред мен и екипите, които съм управлявал.

Кое би Ви мотивирало да сте лоялен към една компания?

Здравословна работна среда, възможността да учиш и развиваш личностните си качества, както и да получаваш подкрепа от ръководители и колеги.

Колко важна е за Вас стойността на месечното възнаграждение?

Месечното възнаграждение е важно, но както споделих на предходния въпрос има много други фактори, които оказват влияние да си лоялен и ангажиран към компанията, в която работиш.

Трябва ли да сме приятели с колегите си?

Не, но за мен е задължително да имаме необходимото уважение един към друг, да се стремим да си помагаме при необходимост и да работим като един екип с ясно поставени цели.

През колко години трябва да сменяме работното си място, за да се развиваме кариерно и кой е най-ясният знак, който ни показва, че е дошло време за промяна?

За мен това е индивидуално решение и няма конкретна рецепта. Аз самия прекарах 16г. в групата Райфайзен България, като част от екипа на „Райфайзен Застрахователен Брокер“ ЕООД. Започнах работа като експерт застраховане и само година по-късно заех първата си ръководна позиция.  Професионалната ми кариера се разви позитивно и имах възможността да изкача цялата кариерна стълбичка, и да заема позицията управител на дружеството.

Трябва ли да внимаваме какво пишем в социалните мрежи и как това се отразява на кариерното ни развитие?

Социалните мрежи са част от съвременния живот, като вярвам, че човек трябва да бъде себе си. Важни за кариерното ни развитие са нашите възприятия за света и хората с които общуваме, както и ценностната ни система.

Кой е най-ценният съвет, който сте получавал във Вашата кариера?

През годините съм имал възможността да работя с изявени лидери, отлични ръководители и професионалисти в областта си, които вярвам са оказали влияние и върху моето развитие в професионален и личностен план. Един от ценните съвети, който съм получавал и се стремя да прилагам е да се отнасяш към хората по начин, по който искаш другите да се отнасят към теб.

А, кой е този кариерен съвет, който Вие бихте дали?

Бъдете позитивни, поставяйте си цели и ги следвайте. По време на кариерното си развитие ще работите с различни хора, опитвайте се да надграждате себе си като вземате добрите примери от тях.

 

Вижте всички актуални обяви за работа и стаж в WorkTalent.com