745

Нова инициатива "Кариерен шанс" помага на търсещите работа

Автор: Бисер Кунчев 

WorkTalent предлага безплатна 15-минутна консултация с HR за успешно кандидатстване и намиране на нова работа или стаж!

Кандидатствате за работа, но не ви канят на интервю – какво да правите?

Този процес може да бъде изключително уморителен и дори да предизвика чувство на отчаяние. За решаване на този проблем, новата платформа за работа и стажове WorkTalent.com, започна сътрудничество с водещи агенции за подбор на персонал, в рамките на съвместна инициатива под наслов "Кариерен шанс".

Целта на кампанията е да подобри шансовете на търсещите работа или кариерен старт чрез предоставяне на безплатна 15-минутна консултация с експерт. Този професионалист може да насочи и ориентира кандидатите как по-лесно да намерят подходящата работа, да им даде съвети за успешно кандидатстване и интервю, както и да ги информира за тенденциите на пазара на труда и изискванията на работодателите.

Кампанията "Кариерен шанс" стартира днес и ще продължи до края на месец февруари. Всеки, който се регистрира в WorkTalent.com (или вече е регистриран), може да се възползва от възможността за консултация, като заяви своето желание за консултация на contact@worktalent.com. Бисер Кунчев, един от основателите на WorkTalent, изрази надежда, че кампанията ще помогне на много хора да намерят подходящата работа за тях.

Освен това, инициаторите на "Кариерен шанс" предлагат полезни съвети за процеса на кандидатстване:

-          Kандидатите е добре да искат обратна връзка от работодателя, оставяйки свои контактни данни – телефон и имейл. Важно е да се осъзнае и че липсата на отговор не винаги означава отказ.

-          Експертите от WorkTalent препоръчват активно следене на обяви за работа, което да увеличи възможностите и впоследствие шансовете за откриване на подходяща позиция и компания.

-          Присъединяването към групи и общности, свързани с вашата индустрия, може да бъде полезно за налагане на връзки и научаване за нови възможности за заетост.

-          Важно е да поддържате актуален и професионален профил във виртуалното пространство. Това включва редовно обновяване на информацията в него, добавяне на нови постижения и умения, както и активно взаимодействие със съдържание и обяви във вашата област на интерес.

-          Можете да подобрите представянето си, като извън автобиографията, приложите към вашата кандидатура и някоя от опциите, с които WorkTalent ви дава възможност да спечелите конкурентно предимство, а това са – попълнено предварително интервю и видео визитка.

"Кариерен шанс" може да бъде не само кампания, но и вдъхновение за успешни стъпки в професионалното развитие на всеки търсещ нова възможност за заетост, смятат създателите на инициативата.

Вижте всички актуални обяви за работа и стаж ТУК!