Обява Премиум

Кореспондент на БТА за Пазарджик, Силистра или Гоце Делчев

Кореспондент на БТА за Пазарджик, Силистра или Гоце Делчев

Ние създаваме неспирен поток от информация, която се ползва от медиите в страната и от новинарски агенции в чужбина, от държавните институции и неправителствени организации в България. Екипът журналисти в Българската телеграфна агенция (БТА) проследява събитията в развитие, от началото до края, в текст, образ и звук. Свобода, истина, знание, общност, памет са нашите ценности.

Ако сте запалени по журналистика, базирана на факти, свободна от пристрастия, журналистика, която търси истината, ако горите да разкажете история в снимки или видео, ако искате да се учите в Школата на БТА, присъединете се към екипа на националната агенция.

БТА е национален независим информационен институт. Създадена е през 1898 г. с указ на княз Фердинанд. БТА е член на Алианса на европейските информационни агенции, който приема само една информационна агенция от държава. Член-основател е на Асоциацията на балканските информационни агенции и на Асоциацията на черноморските агенции. БТА в момента е президент на Световния конгрес на информационните агенции.

Търсим да назначим: Кореспондент на БТА за Пазарджик, Силистра или Гоце Делчев

Отговаря за отразяването на новините в определен регион, прави репортажи и интервюта, обогатява ги със снимки и видеоматериали от събития, пише обзори. Отговаря за организирането и провеждането на пресконференции и други събития в Пресклуба.

Работи се на осемчасов ненормиран работен ден.

Основни изисквания:

Подходящо образование - журналистика, българска филология или икономика

Отлично владеене на книжовен български език.

Компютърна грамотност: Работа с MS Office, работа със социални мрежи.

Активен шофьор със свидетелство за управление на МПС, категория “В”

Комуникативни умения

Инициативност

Умение за работа в екип