Обява Премиум

Редактор в „Информация за чужбина“ в БТА с английски език

Редактор в „Информация за чужбина“ в БТА с английски език

Ние създаваме неспирен поток от информация, която се ползва от медиите в страната и от новинарски агенции в чужбина, от държавните институции и неправителствени организации в България. Екипът журналисти в Българската телеграфна агенция (БТА) проследява събитията в развитие, от началото до края, в текст, образ и звук. Свобода, истина, знание, общност, памет са нашите ценности.

Ако сте запалени по журналистика, базирана на факти, свободна от пристрастия, журналистика, която търси истината, ако горите да разкажете история в снимки или видео, ако искате да се учите в Школата на БТА, присъединете се към екипа на националната агенция.

БТА е национален независим информационен институт. Създадена е през 1898 г. с указ на княз Фердинанд. БТА е член на Алианса на европейските информационни агенции, който приема само една информационна агенция от държава. Член-основател е на Асоциацията на балканските информационни агенции и на Асоциацията на черноморските агенции. БТА в момента е президент на Световния конгрес на информационните агенции.

Търсим да назначим: Редактор в дирекция „Информация за чужбина“ в БТА с английски език

Редакторите на английски език отразяват политически/икономически/социални и др. събития в България и на Балканите на базата на съдържанието, създадено от другите дирекции, правят преглед на медиите в България за англоезични потребители.

В ежедневната си работа участват активно в поддържане на страниците на БТА във Фейсбук и други социални мрежи. Пишат авторски материали и участват в други проекти на БТА. Работят на осемчасови смени по график.

Основни изисквания:

Висше образование или студент с предстоящо дипломиране

Перфектен английски език (ниво еквивалентно на С2)

Отлична информираност за политическия, икономическия и социалния живот в България и на Балканите.

Добри познания за политическите, икономическите и социалните процеси в света.

Опит от предишна работа като репортер/редактор/преводач се счита за предимство.

Умения за работа в екип в условията на непрекъсната комуникация и координация с другите в екипа.