Обява Премиум

Стажант-репортер в дирекция МИНФ (Международна информация на БТА)

Стажант-репортер в дирекция МИНФ (Международна информация на БТА)

За нас: От 2021 г. БТА изгражда мащабна програма за подкрепа на науката и образованието в България. Школа БТА работи за развитие, практическо обучение и реализация на будните и мислещи млади хора. Ние стимулираме тяхната ангажираност и активност в обществото. Съдействаме за достъпност на науката в медиите. Надграждаме компетентностите на работещите в БТА и приобщаваме новите служители към каузата на агенцията за медийна грамотност, етика и професионализъм. Активно привличаме стажанти, като най-добрите от тях остават на работа в БТА.

Отговорности: Превод на аналитични текстове от световните информационни агенции, създаване на информации от един или повече източници. Подбор на новини.

Изисквания и необходими умения: Студенти - бакалаври или магистри по международни отношения, политически науки, европеистика. Отлично владеене на английски език и поне още един чужд език.

Ние Ви предлагаме: Доброволчески стаж от 120 часа в рамките на два месеца във водеща медия с безкомпромисно качество на информационни продукти и услуги, познати под марката БТА.